Autora del blog

Mi foto
Tortosa, Tarragona, Spain

17 de noviembre de 2010

En què consisteix una videoconferència...?

La videoconferència és la comunicació de video i al mateix temps so. En telefonia mòbil es denomina UMTSEstats Units i part d'Europa, però mitjançant internet es troba a l'abast de tothom amb accés a la xarxa amb ample de banda suficient. La videoconferència és un mitjà pel qual els individus es poden trobar cara a cara i en temps real per a parlar. Es necessita un ordinador amb un software, una càmera de vídeo i una connexió a Internet de bona qualitat. (Universal Movil Telecomunication System), com a servei vinculat a les grans companyies solament es troba disponible en Estats Units i part d'Amèrica.
La videoconferència permet a un grup de persones ubicades en llocs distints dur a terme reunions com si estigueren en la mateixa sala. És una combinació tecnològica d'audio, vídeo i xarxes de comunicació que serveix per que grups o individus puguen trobar-se cara a cara en un temps real per interaccionar.

És un sistema de comunicació dissenyat per a portar a terme trobades a distància, el qual, ens permet la interacció visual, auditiva i verbal amb personas de qualsevol part del món; sempre que els sitis web a distància tinguen equips compatibles i un enllaç de transmiíó entre ells.

Amb la videoconferència podem compartir aplicacions, intercanviar punts de vista, mostrar i veure tot tipus de documents, dibuixos, gràfics, fotografies, imatges d'ordinador, videos, en el mateix moment; amb el fi de crear, visualitzar i modificar arxius de forma simultània; sense necessitat de que ell o els participants hagin de traslldar-se al lloc en què s'estigui realitzant l'esdeveniment.
                                                 Informació extreta de la Wikipèdia


Les videoconferències són part de l'última tecnologia dins del món de l'empresari. Però recentment les institucions educatives han començat a incorporar el sistema de videoconferència per a l'ús i el benefici de la seva institució. S'ha comprovat que l'ús de sistemes de videoconferència a les aules suposa una gran avantatja per a l'ensenyança oferint accés a un volum extens de contingut educatiu i per als educadors a llarga distància. 

Més i més professors han començat a adoptar aquest sistema com a mètode de comunicació i ensenyança. En algunes àrees els col·legis i les universitats estan col·laborant entre ells. Les biblioteques també estan realment beneficiades ja que poden desenvolupar i oferir recursos amplíssims, proporcionant una millor qualitat i perfeccionant el servei que ofereixen al públic.


Aquests nens han utilitzat la videoconferència per ensenyar la seva exposició!

No hay comentarios:

Publicar un comentario