Autora del blog

Mi foto
Tortosa, Tarragona, Spain

4 de noviembre de 2010

Què és una wiki...?

Una wiki és un espai web gratuït on, a diferència del bloc, el contingut es genera de forma col·lectiva i no individualment. A més a més, aquest contingut es pot anar editant per la resta de participants que l’estan elaborant però s’ha de tenir en compte que dues persones no poden estar treballant en el mateix moment sinó que ho han de fer primer una i després l’altra.


 
Les wikis també tenen una finalitat educativa ja que els alumnes poden realitzar treballs col·lectius d’una manera més ràpida i eficaç. Aquesta eina pot ser útil quan dos alumnes han de realitzar un treball però per problemes de mobilitat no es poden reunir, llavors una wiki els permet treballar de forma conjunta però a llarga distància. I per últim, també es pot utilitzar com un esborrany per discutir o crear algun tema en comú o fer algun tipus de debat.

Els professors poden utilitzar les wikis com un espai col·laboratiu on es comparteixi la matèria de l’assignatura amb la resta de personal docent i que tots en puguin fer un ús productiu d’aquesta. A més a més, podria fer una funció de suport per al bloc perquè és útil a l’hora de treballar material de gran extensió que el bloc no pot assolir.

Actualment existeix una wiki que fa un recull d’informació rellevant i interessant per tothom. Si premeu aquí podreu accedir a ella.

Espero que hageu pogut entendre quin és el funcionament i les utilitats d'una wiki, però si no ha estat així, aquí us deixo un vídeo explicatiu!




No hay comentarios:

Publicar un comentario