Autora del blog

Mi foto
Tortosa, Tarragona, Spain

10 de noviembre de 2010

Què és una PDI...?

...Pissarra Digital Interactiva...

La PDI és un sistema tecnològic, generalment integrat per un ordinador i un videoprojector, que permet projectar continguts digitals a un format idoni per a la visualització d’un grup de persones. Es pot interactuar damunt les imatges projectades utilitzant els perifèrics de l’ordinador, com ara: el ratolí, el teclat, etc.

La PDI aporta els següents beneficis per als alumnes:

---->Augmenta la motivació en l’aprenentatge i això comporta una millor consolidació de la informació, ja que quan un alumne escolta un contingut que és del seu interès, l’assoleix més ràpida i fàcilment.
-  -->Facilita la comprensió ja que el professor pot reforçar l’explicació utilitzant un vídeo, interactuant amb les imatges... Per tal de clarificar la informació.
-   -->A més a més, els alumnes amb necessitats educatives especials, com poden ser alumnes amb problemes amb la conducta i l’atenció, es veuran afavorits per disposar d’una superfície interactiva de grans dimensions, sensible a un llapis electrònic o inclús als dits (en el cas de la pissarra tàctil).
-  -->Els estudiants amb dificultats visuals es beneficiaran de la possibilitat de l’augment de la mida dels textos i de les imatges.


D’altra banda, la PDI farà que la metodologia educativa del professor vagi variant i els alumnes es veuran afectats positivament. Està comprovat que les PDI milloren el rendiment dels alumnes i faciliten la comprensió dels continguts que el professor explica. També, la utilització de les noves tecnologies a l’aula es troba present cada vegada més i com a docents n’ hem d’extreure el màxim profit per tal de traspassar-lo a l’alumne i fer que en tot moment, ell sigui el protagonista i pugi experimentar i posar en pràctica tots els coneixements.


M'agradaria que visiteu aquest vídeo ja que com a futura docent d'educació infantil, m'ha entusiasmat veure com és la seva utilitat dins a l'aula i com els nens es diverteixen i aprenen al mateix moment.


No hay comentarios:

Publicar un comentario