Autora del blog

Mi foto
Tortosa, Tarragona, Spain

4 de noviembre de 2010

Web 2.0.


Les “web 2.0.” permeten als usuaris interactuar amb altres usuaris o canviar el contingut de l’espai web a diferència d’altres espais web no-interactius on els usuaris es limiten a visualitzar la informació que se’ls ensenya. Aquesta tipologia de webs s’ha qualificat com un espai participatiu i són exemples de webs 2.0. les comunitats web, els serveis web, les wikis, els blogs, les xarxes socials, etc.


Actualment, internet és el recurs més utilitzat pels estudiants a l’hora de realitzar un treball o buscar algun tipus d’informació. Per aquest motiu, la presència de les webs 2.0. ha estat un gran avenç ja que tant els alumnes com els professors poden fer un treball de manera  individual o col·lectiva, poden expressar la seva creativitat, realitzar investigacions, compartir diferents recursos i materials, adquirir nous coneixements, entre d’altres. A més a més, de proporcionar als docents noves formes d’avaluació i diferents metodologies a l’hora de l’ensenyament per tal de no basar únicament les seves classes en sessions magistrals. 

Però per tal que aquest treball educatiu es pugui realitzar davant d’un ordinador, s’han de complir unes condicions: 

Ø  En el centre educatiu hi ha d’haver aules amb ordinadors suficients per a tots els alumnes amb connexió a Internet.
Ø  Els estudiants també han de disposar d’ordinador i connexió a Internet des de casa, ja que no podrien lliurar les tasques manades o simplement, no podrien realitzar la feina.
Ø  El personal docent s’haurà d’haver format prèviament sobre tot el que comporta l’ utilització de les noves tecnologies i n’haurà de fer una activitat competent.
Ø  Els estudiants també hauran de saber treballar en equip, amb respecte i responsabilitat, també, seria convenient que ja tinguessin assolits uns coneixements bàsics sobre tot el que comporten les noves tecnologies.


Les aplicacions educatives que trobem són infinites, per exemple: els alumnes poden crear un blog per tal de repassar els continguts treballats a l’aula, ampliar-los i tenen la possibilitar de visitar altres blogs de la resta dels companys amb la finalitat d’enriquir-se, utilitzar les PDI a l'aula, etc.

Personalment, crec que l’eina Slideshare, pot ser útil per als alumnes ja que poden publicar algun power-point que ells hagin fet sobre algun tema en concret i a partir d’aquí, en poden buscar d’altres sobre el mateix tema per tal d’assolir plenament el contingut desitjat.


Per acabar, crec que les webs 2.0. han aportat un seguit de beneficis, com per exemple, la possibilitat de compartir informació, escoltar i parlar gràcies a eines com Skype o Youtube, participar en xarxes socials com Facebook o Twitter... 

A continuació podreu veure un vídeo sobre l'aplicació de les eines 2.0. que s'apliquen a l'aula. Per exemple trobareu l'ús de la PDI, el projdecte educat 1x1...



No hay comentarios:

Publicar un comentario