Autora del blog

Mi foto
Tortosa, Tarragona, Spain

16 de noviembre de 2010

Què són els marcadors socials...?

Els marcadors socials són maneres d’emmagatzemar, classificar i compartir enllaços a Internet amb altres persones, a banda d’agrupar els enllaços en grups amb preferències similars o generals dins de les mateixes àrees com llibres, vídeos, música... Amb l’ajuda dels marcadors socials es pot guardar i organitzar la informació interessant o important de forma pública o privada, per a després ser compartida amb els altres usuaris que mantinguin interessos similars mitjançant enllaços per categories.

Al procés pedagògic cada vegada es pot notar una exigència de l’ús de les TIC’s degut a que les noves generacions s’identifiquen més a través d’aquests medis. Pel que fa als marcadors socials són una excel·lent alternativa ja que està d’acord amb la realitat dels estudiants i és una eina senzilla i útil. La comunicació es pot mantenir entre el docent i l’estudiant de manera sincrònica i asincrònica a través dels marcadors socials, gràcies als espais educatius, chats, videoconferències, classes virtuals i una orientació a l’estudiant de tal forma que assoleixi una formació integral del professional.
 
Del.icio.us és un servei de gestió de marcadors socials a la web. Permet agregar marcadors que clàssicament es guardaven als navegadors i categoritzar-los amb un sistema d’etiquetat. També permet afegir marcadors que clàssicament es guardaven als navegadors i els categoritza amb un sistema d'etiquetat anomenat folcsonomies (tags). No només es pot emmagatzemar en espais web, sinó que també pot compartir amb altres usuaris de del.icio.us i determinar quants tenen un determinat enllaç guardat als seus marcadors.




Aquí teniu un vídeo sobre els marcadors socials:


No hay comentarios:

Publicar un comentario